Veelgestelde vragen


Waar kan ik mijn serienummer vinden?

Als u uw tester omdraait en het batterijenklepje verwijderd vind u onder de geplaatste batterijen het serienummer.

Wat voor zekering zit er in mijn tester?

In de EazyPAT 3140 tester zit een zekering van 16A/500V
Artikelnummer: 626006031

Tester blijft een knipperende PE en NE aangeven op de display.

Er is een aarde open – circuit geconstateerd. Draai de stekker in het WCD om, om de polariteit om te draaien. Indien het probleem zich voor blijft doen sluit de tester aan op een ander stopcontact.

Tester blijft een knipperende PN en NE aangeven op de display.

Er is een neutraal open circuit geconstateerd. Er is geen aarde gemeten op het stopcontact wat word gebruikt of de zekering is defect.

Tester blijft een knipperende PE en PN weer geven op de display.

Indien er een test word uitgevoerd waarbij de draaischakelaar op de rode streep staat (zie onderstaand voorbeeld) dient de tester op de netspanning aangesloten te zijn.

Mijn tester geeft een fout code aan.

In het onderstaande overzicht vind u een opsomming van de foutcodes van de EazyPAT 3140:

  • Err 1: De EazyPAT 3140 heeft de Interne relais controle niet doorstaan. Er zijn 2 mogelijke oorzaken: De IEC kabel is aangesloten als de tester wordt aangezet. Indien dit niet geval is dient u uw tester voor controle naar Nieaf-Smitt toe te zenden.
  • Err 2: De EazyPAT 3140 heeft de Interne relais controle niet doorstaan. Uw tester dient voor controle naar Nieaf-Smitt toegezonden te worden.
  • Err 3: De EazyPAT 3140 heeft een Interne relais controle niet doorstaan. Controleer of uw tester op een WCD is aangesloten met correcte randaarde. Indien de melding blijft dient u uw tester voor controle naar Nieaf-Smitt toe te zenden.
  • Err 4: Veiligheidscontrole fout!. Belasting van het te testen object is te groot (sluiting?).
  • Err 5: De EazyPAT 3140 heeft een Interne relais controle niet doorstaan. Uw tester dient voor controle naar Nieaf-Smitt toegezonden te worden.

Mijn tester dient gekalibreerd te worden, hoe gaat dit in z’n werk?

Als u uw test- of meetapparaat bij Wabtec Netherlands ter kalibratie en/of ter reparatie aanbiedt, dient u het online formulier in te vullen: Klik hier om naar het kalibratie- en reparatieformulier te gaan.