Veelgestelde vragen


Waar kan ik mijn serienummer vinden?

Als u uw tester omdraait en het batterijenklepje verwijderd vind u onder de geplaatste batterijen het serienummer.

Wat voor zekering zit er in mijn tester?

In de EazyPAT 3140PLUS tester zit een zekering van 16A/500V
Artikelnummer: 626006031

Hoe test ik verlengsnoeren/kabels?

Meer informatie over het keuren van verlengsnoeren/kabels kunt u terug vinden in de handleiding van de EazyPAT 3140PLUS, hoofdstuk 5.5

Mijn EazyPAT 3140PLUS geeft een fout code aan.

In het onderstaande overzicht vind u een opsomming van de foutcodes van de EazyPAT 3140PLUS:

  • FUSE: De interne zekering is defect. Raadpleeg de handleiding van uw tester voor aanvullende informatie over het vervangen van een zekering.

  • HOT: Deze voorziening is bedoeld om het testapparaat te beschermen tegen oververhitting. Het meetinstrument dient uitgezet te worden. Laat het meet instrument afkoelen.

  • HISC: De kortsluitstroom heft de maximale meetwaarde van 10 A overschreden. Controleer uw PV installatie.

  • CAL: De kalibratietermijn is overschreden, De tester dient opnieuw gekalibreerd te worden. Kijk op www.nieaf-smitt.nl/kalibratie voor aanvullende informatie.

  • RL 1, 2, 3 of 4: Er is een interne relaisfout in de tester. Neem contact op met Mors-Smitt B.V.

Kan ik mijn EazyPAT XE tester uitlezen in de Pats-W software?

Nee, de EazyPAT XE tester kan alleen worden uitgelezen met behulp van het softwarepakket PATManager. Voor aanvullende informatie omtrent de PATManager software klik hier.

Mijn tester dient gekalibreerd te worden, hoe gaat dit in z’n werk?

Als u uw test- of meetapparaat bij Wabtec Netherlands ter kalibratie en/of ter reparatie aanbiedt, dient u het online formulier in te vullen: Klik hier om naar het kalibratie- en reparatieformulier te gaan.

 

Mijn tester geeft Lage Last aan.

Indien de tester ‘Lage Last’ aan geeft tijdens het keuren is de belasting van het te keuren apparaat te laag om door de tester gedetecteerd te worden. Controleer of het te testen object is ingeschakeld en druk vervolgens nogmaals op de Klasse 1 of 2 toets (afhankelijk of het een Klasse 1 of 2 object betreft) om door te gaan met de test.

Mijn tester geeft Hoge Last aan.

Indien de tester ‘Hoge Last’ aan geeft tijdens het keuren is de belasting van het te keuren apparaat mogelijk te hoog voor de tester. Bepaalde apparatuur kan een hoge opstart stroom hebben wat mogelijk schade aan de tester kan veroorzaken. Advies is om geen functionele lekstroomtest uit te voeren maar een vervangende lekstroomtest. Indien de tester is verbonden met netspanning word er een lekstroomtest uitgevoerd waar bij het te keuren apparaat in werking treed.

Indien de tester niet is verbonden met de netspanning word er een vervangende lekstroomtest uitgevoert en treed het te testen object niet in werking.