Het scherm wordt niet correct weergegeven bij het invoeren van een apparaat.

Indien Pats-W niet correct wordt weer gegeven zoals het voorbeeld hieronder wordt dit veroorzaakt doordat de dpi instelling van het beeldscherm verkeerd staan.
U kunt dit aanpassen bij de eigenschappen van het beeldscherm onder het tabblad "Instellingen" en vervolgens "Geavanceerd" / "Algemeen".

Indien u een melding krijgt dat u niet gematigd bent of onvoldoende PC kennis heeft dient u contact op te nemen met uw systeembeheerder.

Welke testers kunnen er worden uitgelezen in de Pats-W software?

De volgende testers kunnen worden uitgelezen in de Pats-W software:

• MultiPAT
  • MultiPAT 3140
  • MultiPAT XE
  • PAT3140S
  • MT 624S (machine tester)
  • MT 624Se (machine tester)

Kan ik een digitale handtekening toevoegen op een certificaat?

Dit is niet mogelijk in de Pats-W software. Alleen de PATManager software heeft deze mogelijkheid. Voor meer informatie over de PATManager software klik hier.

Verwerken van onverwerkte resultaten

Indien resultaten niet worden herkend door de software worden deze resultaten in de apart lijst weergegeven. Deze lijst is te raadplegen via het tabblad “Onverwerkte resultaten”

De oorzaak van het niet kunnen verwerken van een resultaat kan twee oorzaken hebben:

• Code van de opdrachtgever (Gebruikerscode) wordt niet herkend (er is geen opdrachtgever bekend met de code welke in het testinstrument is ingegeven)
  • Unieke code van het geteste apparaat wordt niet herkend. (Apparaat bestaat nog niet in de software of niet bij de betreffende opdrachtgever)

Het volgende scherm wordt getoond:

Het scherm Onverwerkte resultaten toont alle gegevens welke na het downloaden niet automatisch worden verwerkt.

Niet verwerkte resultaten zijn gegevens die wel zijn gelezen vanaf het testapparaat, maar waar nog geen apparaat voor was aangemaakt in de database (dus er was nog geen unieke code

testobject) of de unieke code van het testapparaat is door de testpersoon verkeerd ingevuld. Dit geldt ook voor het testbedrijfnummer.

U kunt nu alsnog deze resultaten toekennen aan het geselecteerde object.

De volgende velden zijn hier te vinden:

Codes ingevoerd in tester

Opdrachtgever: Het nummer van de opdrachtgever zoals deze in de tester is ingevoerd

Apparaat: Het nummer van het apparaat zoals deze in de tester in ingevoerd

Datum: Datum wanneer de test is uitgevoerd.

Status: Algeheel resultaat van de test.

Keuze velden :

Opdrachtgever: Hier kan men aangeven wat de juiste Opdrachtgever is. Is de Opdrachtgever bekend maar niet het apparaat zal de opdrachtgever reeds worden getoond.

Apparaat: Hier kan men aangeven wat het juiste Apparaat is.

Bij de velden Opdrachtgever en Apparaat kunnen de juiste Opdrachtgever en apparaat worden geselecteerd door op het icoon te klikken.

Opdrachtgever bestaat maar apparaat is onjuist of bestaat nie

Via het icoon bij Apparaat kan een Apparaat worden geselecteerd of nieuw worden aangemaakt.

Zodra een opdrachtgever en een apparaat bekend zijn wordt het apparaat automatisch doorgevoerd.

Is de opdrachtgever wel voorgeselecteerd maar niet de juiste kan men deze aanpassen voordat het apparaat wordt geselecteerd.

Kan de Pats-W software op een MAC geinstaleerd worden?

Nee, de software is alleen geschikt voor gebruik op een Windows besturingssysteem.

Unable to open com port

Indien u de resultaten vanuit de tester wilt downloaden naar de software en de bovenstaande melding verschijnt is er geen correcte com poort geselecteerd op de PC om de data vanuit de tester uit te lezen. Controleer de geselecteerde com poort in de Pats-W software door boven in te klikken op Configuratie en vervolgens op Communicatie. Indien de problemen zich blijven voor doen adviseren wij u om contact op te nemen met uw systeembeheerder.

Voor welke Windows versie is Pats-W v3 geschikt?

Pats-W v3 kan op de volgende besturingssystemen worden gebruikt, dit betreft 32 of 64 bits besturingssystemen:

• Windows XP
  • Windows Vista
  • Windows 7
  • Windows 8
  • Windows 10

Gebruik voor alle Windows installaties voor Windows Vista of hoger de special installatie optie  “Windows Vista / 7 Installatie” op de CD (Zie onder)